O lásce na sociální síti internetu

Ze slavnosti Sikhů Londýn
Londýn slavnosti
Reklamy se staly součástí našeho života.

Zírají na nás z billboardů, televize, z novin. Slibují mladistvý vzhled, nezapomenutelné zážitky a v neposlední řadě také vzrušující dobrodružství. To platí především pro internetové seznamky, které zažívají svůj velký boom.

Zatímco v dobách nedávno minulých patřilo seznamování na inzerát spíše mezi společenská tabu, dnes je tomu zcela jinak. Za úspěchem seznamek stojí především velký rozmach sociálních sítí, tedy serverů, díky nimž spolu uživatelé mohou komunikovat, seznamovat se, vyhledávat své přátele apod. Dále pak také fakt, že mnoho lidí pracuje do pozdních večerních hodin a na seznamování už jim jaksi nezbývá čas.

Díky internetu můžeme sedět v křesle, popíjet kávu a pohodlně si přitom nakoupit jakékoliv zboží, zaplatit účty a třeba také najít lásku na celý život. Postup při hledání dívky snů je v podstatě stejný jako třeba při nákupu ledničky. Stačí zadat určité parametry : stáří, vzhled, vlastnosti a láska je tu. Pro nezadané se toto řešení nabízí jako ideální, ale všechno má svá pro a proti. Jaká jsou tedy úskalí seznamovacích stránek?

Každý jistě zná příběh prince, který si má vybrat nevěstu z dvanácti panen. Dvanáct obrazů, dvanáct tváří. Představte si, že by tatíček král nevedl svého syna do černé věže, ale posadil by ho před monitor a řekl mu, ať si svou budoucí choť vybere na seznamce. Milý princ by u svého počítače seděl pravděpodobně ještě dnes. Usmívalo by se na něho několik stovek, možná tisíců dívek, blondýnky, brunetky, štíhlé i silnější, mladší i starší. To, co se zpočátku jeví jako výhoda, může přinést i kupu problémů. Jeden kamarád měl inzerát na nejmenované internetové seznamce více než pět let. Za tu dobu vystřídal takové množství dívek, že je už ani on sám nedokázal spočítat. Pocit, že by se mohla na seznamce objevit nějaká nová dívka, která bude ještě hezčí a lepší než ty předešlé, ho nutil neustále hledat dál. A ačkoliv je to velmi hezký a milý člověk, je stále sám. Stal se z něho profesionální lovec. Zkrátka méně někdy znamená více a strach, že přijdete o něco úžasného vás může nakonec zcela svázat a učinit vás závislým.

Další nepříjemné překvapení může přinést také to, že není zaručena autenticita údajů, které o sobě uživatel uvádí. Chatujete si s dívkou, která je téměř dokonalou kopií Angeliny Jolie, jste do ní téměř zamilován a netušíte, že jste se stal obětí žertu svých kolegů z kanceláře. Nezarazilo vás někdy, že drtivou většinu profilů tvoří nekuřáci, abstinenti, sportovci, lidé tolerantní a se spoustou zajímavých koníčků? Rozvedení jsou ne vlastní vinou, samota je trápí, protože jim jejich ex partneři ublížili. Chybu vždy udělali ti druzí a oni mají pouze smůlu. Nikdy vlastně nevíte, s kým právě komunikujete a to se může stát nebezpečím pro důvěřivé osoby, zvláště náctileté.

Dejme tomu, že se vám líbí štíhlé, modrooké brunetky, které milují jízdu na kolečkových bruslích. A dejme tomu, že se jedna taková právě objevila na webu a hledá svou drahou polovičku. Dáte si s ní sraz, vše probíhá tak, jak má. Může se stát, že potkáte skutečně svou velkou lásku. Ale může se také stát, že ačkoliv sedíte u skleničky vína s krásnou a milou dívkou, bude vám něco chybět. A to něco je ona pověstná jiskra, která prostě nepřeskočila. V tu samou chvíli se u baru objeví dívka, kterou byste na monitoru nejspíše přehlédli. Není absolutně váš typ, nesplňuje zadané parametry. Ale podívá se na vás a vy víte, že s touhle by to prostě šlo. Protože žádné brouzdání po virtuálních místnostech a žádná dvojrozměrná kráska vám nenahradí skutečné setkání dvou lidí. Nepostřehnete partnerova gesta, vůni, jeho smích. Zamilování nesouvisí s tím, kolik kolonek si u svého partnera mohu odškrtnout, ale s něčím, co se asi nedá pojmenovat.

Nic však není černobílé a přes všechna úskalí nám seznamky a sociální sítě poskytují celou řadu výhod.

Ze svého okolí znám asi dva šťastné manželské páry, které nesvedla dohromady náhoda, ale internet. Ano, může nám přinést mnoho dobrého. Musíme jen dbát na to, aby nás virtuální komunita zcela nepohltila a aby se nám naše online vztahy nestaly bližší než ty skutečné.

Zdroj: mzone.cz

MENU ŠTÍTKY RUBRIKY PŘÍBĚHŮ A FOTOGRAFIÍ

ABBA Áji AMOR UT LACRIMA Ana Ivanovičová Anna Kournikova Arthur Braginsky Barbie Beautiful Women Bedřich Smetana Bílá růže Blondýnky Božejáci Brilianty Brunetky Céline Dion Cesta pro lásku Cinderella Citáty Claudie Cardinal Česká písnička České dívky Čtyřčata Dělání Delta Goodrem Den pro tebe Dětská radost Diamanty Divoký horský tymián Doktoři a krásné dívky Dráty z traverz Dvojčata a housle El Condor Pasa Eliška Hašková Coolidge Eliška Kaplicky Fuchsová Eric Clapton Fejetony Fernando Lopez Fotografie Goodbye My Lover Google Hlad Hněv milenců Houbaření Hvězdy Chtíc aby spal Chytré děti Chytré ženy Chytří muži Jea Paul Belmondo Jen pro ten dnešní den Ježíšek Jídlo a zdraví Jiří Vašíček Jít pro lásku John Denver Josef naše láska Judita Čeřovská Judith Durham The Seekers Karel Kryl Karel Kryl a Láska bláznivá Keep smiling Kocourek Koledy Kolotoč svět Komentář Komentáře Kopretina - jsi nejkrásnější Krásné dívky Krásné fotografky Krásné je žít Krásné trumpetistky Kvítek jabloňový Láska Lavičky Leonardo da Vinci Les Léto Líbej mě Lída Baarová Lidové písně Lindsey Stirling Lita Ford Loudá se půlměsíc Love Story Marcus Tullius CICERO Marie Rottrová Martina... Maruška Megan Fox Mexican Indian Dancers Miss cizinka ČR Miss World Mix videa Modlitba Modrý sarafán Moudro pro dnešní den Moudro pro tento den Naše děti Naše kuchyně Naše lásky O Shenandoah Olympic Games Once Upon A Time In The West Ovidius Paul Anka Diana Perský kocourek Sammuel Peru Petr Novák Petra Němcová Pinterest Poděkování Pohádka Policie Pravda Prodaná nevěsta Přátelství Předehra Příroda a my Příroda kvete Přítel Radůza Rande Rangers Rebelové - Mně se líbí Bob Rick Astley Rodina Roman Šebrle Rusovlásky Sabrina Salermo Sammuel Sen Seznámení na internetu Simona Krainová Sladké višně Smích Sociální sítě Srdce jako kámen Šperky Šťastné dětství Štěstí Švýcarský salašnický pes Tenis Tenkrát Tine Thing Helseth Trubka Twitter U Zborova Učíme se anglicky Umění Úsměv Úsměv Anny Úsměv pro mne Úvod a přivítání Václav Havel Vanessa Mae Vánoce Verše Verše jako píseň Veverka Videa Videa o lásce Vlado Kumpan Vtipy Vtipy a humor Výlety Vyznání pro Pepču Vzpomínky W. A. Mozart: Turecký pochod Waldemar Matuška What is love Yvetta Simonová Yvonne Přenosilová Zaláskujte se Zamilovaný Zázraky přírody Zdeničko má Zlatá šedesátá Zuzana Norisová Život podle Lucie

Vybraný příspěvek

Stvořil Bůh ratolest...děkuji, děkuji...děkuji za slabost...jež pokoře mne učí...

Noci už ubývá císař se usmívá...Salomee, netanči nechceš-li... Pokračujeme  ==>   ...Stvořil Bůh ratolest...děkuji, děkuji...děkuji za s...

Co se tady nejvíc hledá Popular Posts